Unelmiesi hääpuku ompelijalta

Onneksi olkoon, olet menossa naimisiin ja suunnittelet omaa hääpukuasi! Mitä haluat pukea päällesi?

Haluatko pitää saman tyylin koko päivän vai mietitkö asun vaihtoa tai -kevennystä iltabileisiin?

Ovatpa suunnittelemasi häät isot tai pienet, kirkossa, maistraatissa tai metsän keskellä, se on joka tapauksessa ainutlaatuinen juhla, jonne tarvitset jotain itseltäsi tuntuvaa ja -näyttävää vaatetta, jonka pitää myös tuntua hyvältä.

Tiedän kokemuksesta, kuinka vaikeaa saattaa olla valita ja päättää mitä pukea hääpäivänä.

Sitä miettii, että haluanko tai onko pakko valita pitkä valkoinen hääpuku vai voisiko oma hääpuku ollakin vaikka housupuku tai jotain ihan muuta...

Mielestäni sinulla on kaikki vapaus tässä asiassa. Saatat myös miettiä, voisiko hääasu olla myös jatkokäytettävä joko sellaisenaan tai jollain muutoksella.

-Hääpuvun mallin ja tyylin valinnassa tärkeintä on se, mikä sinua itseäsi miellyttää. Naimisiin meneminen ei edellytä valkoista pitkää hääpukua morsiamelle vaan hääpuku on se asu, jonka sinä itse valitset tärkeään päivääsi. Olipa valitsemasi tyyli romanttinen prinsessamalli, boho-henkinen pitsimekko, seksikkään kapea laahusmekko tai rockmorsiamen ukkospilven musta korsettimekko, mittatilauksella se on mahdollista. Ota yhteyttä ja kerro mistä sinä haaveilet, niin tehdään yhdessä puvustasi totta!

Olen suunnitellut ja valmistanut asuja morsiamille koko ompelimourani ajan, nyt siis jo 28 vuotta. Yhteistä kaikille niille häävaatteille ja morsiamille on ollut halu saada hyvin omalle vartalolle istuva ja laadukkaasti valmistettu asu. On tärkeää, että hääpukusi saa sinut tuntemaan itsesi ihanaksi hääpäivänä ja myöhemmin, kun katselet kuvia hääjuhlasta tai muistelet juhlaa ystäviesi kanssa. Toinen yhdistävä tekijä on ollut se, että jokainen niistä häämekoista ja hääpuvuista on ollut aivan erilainen kuin toinen. Ja sitä rakastan tässä työssäni!

Mittatilauksena valmistetun hääpuvun hinta on vaikea sanoa yleisesti etukäteen, koska jokainen puku on oma yksilönsä.

Lasken jokaiselle asiakkaalle ja suunnitelmalle oman kustannusarvion. Viime vuosina tekemieni hääpukujen hinta on vaihdellut välillä 750-2500€ sisältäen kaiken. Voit itse vaikuttaa pukusi hintaan myös kangasvalinnoilla: Silkkinen puku on värjättävissä häiden jälkeen, mutta sama puku ei-silkistä tehtynä saattaa olla 200€ edullisempi, mutta mahdoton värjätä. Mutta tämä ei ole vaikeaa: Ehdotan sinulle eri vaihtoehtoja ja autan tekemään oikean valinnan, joka sopii sinulle ja budjetillesi.

Joitakin hintaesimerkkejä viime vuosilta:

750€( kevyt mekko maistraattihäihin), 1200€( pehmeä pitsiyläosa+sifonkinen helma) ,1400 minimalistinen iltapukumainen kreppipuku ja 1800€ (luilla tuettu ja paljon käsinkoristelua vaatinut korsettipuku muhkealla tyllihelmalla).

Maksun voi jakaa osiin.Hääpukusi maksu tapahtuu 2-3 erässä, oman valintasi mukaan. Ensimmäisen erän suoritus tapahtuu siinä vaiheessa, kun kuittaat minulle tilausvahvistuksen hyväksytyksi. Puvun pitää olla kokonaan maksettu siinä vaiheessa, kun tulet hakemaan sitä kotiin.

Yksilöllisen morsiuspuvun teettäminen

Alkuneuvottelussa kysyn sinulta pukutoiveistasi, hääpäivästäsi ja pukuun varatusta budjetista. Alkuneuvottelu voi tapahtua joko täällä ompelimolla tai jos asut kauempana, voimme ensin tavata Whatsupvideopuheluna.Tämän jälkeen piirrän puvustasi luonnoksia, näytän sinulle  pukuusi sopivia kankaita ja koristeita, otan sinusta mitat henkilökohtaista pukukaavaasi varten, ja sovimme myös ensimmäisen sovituskerran. Mallista riippuen sovituskertoja tarvitaan 2-4 ennen kuin luovutan valmiin puvun sinulle pukupussiin pakattuna ja pukusi syntymätodistuksella varustettuna. Sovitusten välissä ompelen pukuasi eteenpäin, joten joka kerta näet hääpukusi hieman valmiimpana. Näet omin silmin kuinka mittatilausvaatteesi syntyy. Olen huomannut, että tällä tavalla hääpuku myös tuntuu paljon tutummalta ja omemmalta hääpäivänä.

Pukusuunnitelmaa voi tarvittaessa muokata valmistuksen kuluessa. Välillä käy niin, että välisovituksessa keksimme yhdessä jonkun paremman idean, vaikka hihaan, ja päätämme muuttaa alkuperäistä ajatusta. Kerron sinulle hyvissä ajoin missä vaiheessa joku yksityiskohta pitää lyödä lukkoon ja vaikuttaako suunnitelman muutos alkuperäiseen kustannusarvioon. Olet koko ajan ajantasalla ja minä olen sinun luottohenkilösi hääpukuasiassa. Voit aina ottaa yhteyttä pukutilauksen aikana, jos haluat kysyä tai varmistaa jotakin.

Hääpuvun teettämiseen on hyvä varata vähintään 2-3 kk aikaa, mutta työtilanteeni salliessa nopeampikin aikataulu saattaa onnistua, kysy siis rohkeasti! Voit myös varata hääpukusi valmistamiselle ja sovituksille jonkun tietyn kuukauden tulevaisuudesta, jos tiedät, että se sopisi omiin juttuihisi parhaiten. Tämä tarkoittaa, että voimme vaikka sopia juuri nyt, että sinun pukusi sovitukset ovat ensi vuonna viikolla X, XX ja XXX ja noudat valmiin puvun ompelimosta XX päivänä.

Juhlavaatteet kaasoille, morsiustytöille ja äideille

Jos haluat stailata muunkin hääväen omaan tyylisii sopivaksi niin voin myös valmistaa heille omat juhlavaatteet ompelimossani.  Silloin suunnittelussa yhtenä tärkeänä ajatuksena on asun myöhempi käyttö ja muunneltavuus. Olen erinomainen äitien ja mummojen vaatettaja, sillä ymmärrän myös aikuisemman naisen muotoja ja kuumuus-kylmyys-vaatimuksia asulle.

Häämessut netissä 7.3.-11.3.2024

Ompelimo Johanna Paatola on mukana näillä virtuaalihäämessuilla.

Osastoni löydät täältä: https://www.haamessutnetissa.fi/haamessut/naytteilleasettaja/ompelimo-johanna-paatola 

Tärkeää! Messujen aikana muista tallentaa suosikkituotteesi omaan listaasi, sillä ne vaihtuvat messujen aikana ja katoavat, kun messut päättyvät. Voit myös ottaa vaikka kuvan puhelimeesi lempimekostasi ja olla minuun yhteydessä myöhemminkin. Haluan olla apunasi oman yksilöllisen häätyylisi luomisessa!

Ota yhteyttä ja kerro mikä on sinun unelmasi. Tehdään siitä totta!

Ota yhteyttä